jueves, 28 de noviembre de 2013

Espectacular presentació del video-mapping 3D del Pantocrator de Sant Climent de Taüll

El passat dissabte 23 de Novembre va tenir lloc la presentació oficial del video-mapping 3D del Pantocrator de Sant Climent de Taüll i en el qual hi vaig treballar durant 3 mesos realitzant les il·lustracions (seguint la tècnica i colors que utilitzaven els pintors originals del l'any 1123) restaurant i completant la totalitat de les pintures murals que no existíen i per tant, ningú en vida les havia vist mai.
Tota aquesta feinada d'historiador, restaurador i il·lustrador l'he realitzat en col·laboració amb l'estudi Burzón&Comenge, els quals han portat el projecte de principi a fi.
El Pantocrator es presenta mitjançant una animació que dura uns 10 minuts i on, mesclada amb efectes de so (p.ex. el so dels pincells pintant) i música dóna un resultat del tot espectacular.
Un espectacle visual sense precedents en aquest tipus d'art i lloc.

De moment ensenyo aquestes fotos del dia de la presentació però aviat es podràn veure més imatges i documentació de tot el procés i del resultat final.
Dónar les gràcies desde aquí a l'estudi Burzón&Comenge per confiar en que les meves il·lustracions es podríen transformar en pintures romàniques i també per tota la feina feta perqué aquesta obra d'art fos possible.

Enllaço a alguns articles de prensa:
Romànic obert

______

El pasado sábado 23 de Noviembre tuvo lugar la presentación oficial del video- mapping 3D del Pantocrator de Sant Climent de Taüll y en el que trabajé durante 3 meses realizando las ilustraciones (siguiendo la técnica y colores que utilizaban los pintores originales del año 1123) restaurando y completando la totalidad de las pinturas murales que no existían y por lo tanto, nadie en vida las había visto nunca.
Toda esa labor de historiador , restaurador e ilustrador la he realizado en colaboración con el estudio Burzón & Comenge , los cuales han llevado el proyecto de principio a fin .El Pantocrator se presenta mediante una animación que dura unos 10 minutos y donde , mezclada con efectos de sonido (p.ej. el sonido de los pinceles pintando ) y música da un resultado del todo espectacular .Un espectáculo visual sin precedentes en este tipo de arte y lugar .
De momento enseño estas fotos del día de la presentación pero pronto se podrán ver más imágenes y documentación de todo el proceso y del resultado final .Dar las gracias desde aquí al estudio Burzón & Comenge por confiar en que mis ilustraciones se podrían transformar en pinturas románicas y también por todo el trabajo realizado para que esta obra de arte fuera posible.
 
Enlazo a algunos articulos de prensa:
Romànic obert
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario